De toekomst van de ruime regio Mechelen? Een blik op morgen met Pat Donnez en gasten

PROJECT2800 vroeg radiopresentator én Mechelaar Pat Donnez in dialoog te gaan met een aantal prominente Mechelaars. Hoe zien zij de stad evolueren in de toekomst? Onze eerste gast is niet de minste. Huidig Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en burgemeester van Mechelen, Bart Somers.

Beluister onze podcasts

Stijn Oosterlynck

Professor en stadssocioloog

Hoogleraar Stadssociologie (Universiteit Antwerpen), coördinator van het Centrum voor Onderzoek van Milieu en Sociale Verandering, voorzitter van het Instituut voor Stadsstudies en wetenschappelijk directeur van het Hannah Arendt Instituut.

Projectontwikkelaars willen vooral hun winstmarge veiligstellen. Experimenteren, dat zorgt voor onzekerheid en daarom zie je zo weinig creativiteit en durf. Net daarom is een sterke overheid van levensbelang.

Podcast #2

Stijn Oosterlynck over De stad na corona

In deze podcast gaat Pat Donnez in dialoog met professor (Universiteit Antwerpen) en stadssocioloog Stijn Oosterlynck. Armoede en sociale ongelijkheid vormen de basis van zijn onderzoek en de stad, die neemt een prominente rol op in zijn discours. Wat zijn de kansen én de uitdagingen voor onze centrumsteden?

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond PROJECT2800

Wees gerust, we beseffen dat mailboxen snel overlopen. Wij sturen je geen stortvloed aan marketingmails. Verwacht nuttige info over de ruime regio rond Mechelen, kort maar krachtig gebundeld.

  Bart Somers

  Burgemeester van Mechelen

  Bart Somers (Open VLD) is sinds 2019 Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen en sinds 2001 burgemeester van Mechelen.

  De zaken die écht goed liepen in deze crisis waren niet zelden georganiseerd door lokale overheden

  Podcast #1

  Bart Somers over De stad na corona

  De stad na corona. Hoe ziet die eruit? Bart Somers heeft daar alvast een duidelijke mening over. Lokale besturen zijn, als netwerkers pur sang, volgens hem het best gewapend voor de toekomst. In onze eerste podcast gaat de Vlaams minister voor Samenleven en Binnenlands Bestuur in dialoog met Pat Donnez. Het resultaat kun je hier op 1 juli beluisteren. Stay tuned!

  Podcast host Pat Donnez

  Over de host

  Pat Donnez

  Pat Donnez is schrijver, dichter, interviewer, performer en radiomaker. Hij is bekend van onder meer Titaantjes, Bromberen, Piazza en Zot van Elsschot op Radio 1 en Klara.
  De toekomst van de Dijlestad, dat ligt ook Pat na aan het hart. In geheel eigen stijl legt hij onze gasten op de rooster.

  Luister op Spotify

  Succesvolle samenwerking

  Onze trouwe partners

  We willen al onze partners danken voor het vertrouwen dat ze geven aan PROJECT2800.
  Zonder hen zouden we vandaag niet staan waar we staan.